torsdag 1 juli 2010

The Disco Girls – äkta “fashion dolls” från 70-talet



Disco Girls, med dockorna Dee, Britt, Domino, Tia, Tina and Tony, lanserades i början av 70-talet i Europa. De tillverkades 1972-1977 av Matchbox/Lesney Products på licens av Hasbro. Dockorna var ungefär som en Skipper i storlek, men med nättare kroppar, och med ögonfransar.

Även om dockorna hade egna karaktärer så lånade de till en början mycket från dockorna i The World of Love-serien. Disco Girls första outfits med tröjor i olika färger med tryck som föreställde en illustration av respektive docka, med namnet under, påminde väldigt mycket om The World of Love Deluxe sets, ja hela Disco Girls 3 första klädkollektioner påminde om sina amerikanska förlagor, med endast små variationer. Och när World of Love dockorna 1973 slutade produceras, så fortsatte Disco Girls dockorna att säljas i ytterligare 4 år. Under de åren ändrade dockorna sina frisyrer och det blev dessutom någon namnändring.

Disco Girls hade en fantastisk garderob! Det skapades fler än 80 ensembler under perioden 1972-77. Förpackningen var designade att se ut som en LP- eller singel-skiva. Lite förvirrande för samlare är att flera plagg återkom år efter år, fast med nytt namn eller nytt nummer...


Färgkombinationerna var fantastiska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar